Help Vuurwerktraditie te behouden

Wij volgen de ontwikkelingen in Politiek Den Haag op de voet en we proberen zoals altijd ons steentje bij te dragen aan het behoud van onze Vuurwerktraditie. Inmiddels hebben o.a. de Gemeente Arnhem, Vlaardingen, Druten, Bergen op Zoom, Beuningen, Vught en West Maas en Waal ondanks eerder gemaakte plannen alsnog afgezien van een lokaal Afsteekverbod!! Maar ook jij kan helpen om onze geliefde hobby te behouden. Stop het Vuurwerkverbod! Hieronder lees je er meer over:

VuurwerkBLIJE Zone
Op alle mogelijke manieren hebben we in 2019 en 2020 elke vuurwerkafsteker al opgeroepen om mee te doen met deze ludieke actie voor het behoud van onze Vuurwerktraditie. En in 2021 gaan we er vooral mee door. Overal in NL verschijnen zogenoemde vuurwerkvrije zones, het is tijd voor een positieve tegenhanger: de VuurwerkBLIJE Zones! Laat de Overheid weten dat jij juist samen met familie, vrienden, buren, enz. geniet van het afsteken van vuurwerk en meld jouw straat geheel vrijblijvend en kosteloos aan als VuurwerkBLIJE Zone. Het verplicht echt verder tot niets. Aanmelden doe je hier: www.vuurwerkblijezone.nl

Help onze Vuurwerktraditie te behouden, teken de petitie!!
Onze Vuurwerktraditie zit in de hoek waar de klappen vallen. Laat weten dat wat jou betreft het afsteken van consumentenvuurwerk niet verder aan banden mag worden gelegd. Teken geheel vrijblijvend en kosteloos de petitie, het verplicht echt verder tot niets!! Tekenen doe je hier: www.petitievoorvuurwerk.nl

Geruchten over Afsteekverbod?
Van de 352 Gemeenten in Nederland heeft nog geen 2% op dit moment een Afsteekverbod ingesteld. Maar we weten dat veel Gemeenten er intern over spreken en vergaderen. Mocht jij in jouw omgeving geluiden over een dreigend Afsteekverbod opvangen, stuur dan een mail naar info@vuurwerkcheck.nl zodat er werk van kan worden gemaakt om een mogelijk Afsteekverbod tegen te gaan! 

Wat kan ik zelf nog meer doen?
Simpel: geef het goede voorbeeld en hou je aan de regels!! De meeste vuurwerktegenstanders klagen vooral over het te vroeg afsteken en het verkeerde gebruik van vuurwerk. Geniet van onze geliefde hobby en traditie en gebruik het vuurwerk zoals het bedoeld is. Meer info vind je hier: Veilig vuurwerk afsteken en hier: Aangepaste vuurwerkregels.

Wil je meer weten over een eventueel vuurwerkverbod? Neem gerust contact met ons op!