Help Vuurwerktraditie te behouden

Wij volgen de ontwikkelingen in Politiek Den Haag op de voet en we proberen zoals altijd ons steentje bij te dragen aan het behoud van onze Vuurwerktraditie. Inmiddels hebben o.a. de Gemeente Ede, Den Haag, Vlaardingen, Druten, Bergen op Zoom, Beuningen, Vught, Alkmaar, Dronten, Nunspeet, Zaanstad, West Maas en Waal enz. ondanks eerder gemaakte plannen alsnog afgezien van een lokaal Afsteekverbod!! Maar ook jij kan helpen om onze geliefde hobby te behouden. Stop het Vuurwerkverbod! Hieronder lees je er meer over:

Internetconsultatie wetsvoorstel Permanent Vuurwerkverbod
Ondanks alle negatieve ervaringen rondom een jaarwisseling met een vuurwerkverbod vol illegaal vuurwerk, toegenomen schade aan eigendommen en een blijvend hoog aantal gewonden door vuurwerk, is er begin januari 2022 een internetconsultatie online verschenen op Overheid.nl met een wetsvoorstel omtrent een Permanent Vuurwerkverbod. Dit betekent kort gezegd dat er een nieuwe wet klaar ligt waarover de Overheid de mening van burgers, bedrijven en maatschappelijk organisaties wil weten.
 
We hebben iedereen opgeroepen om via de Internetconsultatie te laten merken dat dit siervuurwerkverbod geen oplossing is. Dit heeft heel Nederland deze jaarwisseling tenslotte zelf mee mogen maken! Straf niet de gezinnen, families, buren en vrienden die graag verantwoord van siervuurwerk genieten maar denk in oplossingen en pak de relschoppers aan! Geen siervuurwerkverbod!
 
Aan die oproep hebben jullie massaal gehoor gegeven en dat was fantastisch, enorm bedankt! Mede dankzij jouw reactie hebben we in korte tijd de Internetconsultatie naar een verhouding van 70% tegen het wetsvoorstel weten te brengen. Top! Alle reacties zullen worden geanalyseerd en in een officieel rapport worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Later dit jaar zal er ongetwijfeld in een Tweede Kamer debat op terug worden gekomen. 
 
Meer informatie over de Internetconsultatie vind je hier: Internetconsultatie Permanent Vuurwerkverbod
 

VuurwerkBLIJE Zone
Op alle mogelijke manieren hebben we in 2019 en 2020 elke vuurwerkafsteker al opgeroepen om mee te doen met deze ludieke actie voor het behoud van onze Vuurwerktraditie. En in 2021 gaan we er vooral mee door. Overal in NL verschijnen zogenoemde vuurwerkvrije zones, het is tijd voor een positieve tegenhanger: de VuurwerkBLIJE Zones! Laat de Overheid weten dat jij juist samen met familie, vrienden, buren, enz. geniet van het afsteken van vuurwerk en meld jouw straat geheel vrijblijvend en kosteloos aan als VuurwerkBLIJE Zone. Het verplicht echt verder tot niets. Aanmelden doe je hier: www.vuurwerkblijezone.nl

Help onze Vuurwerktraditie te behouden, teken de petitie!!
Onze Vuurwerktraditie zit in de hoek waar de klappen vallen. Laat weten dat wat jou betreft het afsteken van consumentenvuurwerk niet verder aan banden mag worden gelegd. Teken geheel vrijblijvend en kosteloos de petitie, het verplicht echt verder tot niets!! Tekenen doe je hier: www.petitievoorvuurwerk.nl

Geruchten over Afsteekverbod?
Van de 352 Gemeenten in Nederland heeft nog geen 2% op dit moment een Afsteekverbod ingesteld. Maar we weten dat veel Gemeenten er intern over spreken en vergaderen. Mocht jij in jouw omgeving geluiden over een dreigend Afsteekverbod opvangen, stuur dan een mail naar info@vuurwerkcheck.nl zodat er werk van kan worden gemaakt om een mogelijk Afsteekverbod tegen te gaan! 

Wat kan ik zelf nog meer doen?
Simpel: geef het goede voorbeeld en hou je aan de regels!! De meeste vuurwerktegenstanders klagen vooral over het te vroeg afsteken en het verkeerde gebruik van vuurwerk. Geniet van onze geliefde hobby en traditie en gebruik het vuurwerk zoals het bedoeld is. Meer info vind je hier: Veilig vuurwerk afsteken en hier: Aangepaste vuurwerkregels.

Wil je meer weten over een eventueel vuurwerkverbod? Neem gerust contact met ons op!