Voorbereidingen Seizoen 2018-2019

Op dit moment is onze webshop gesloten maar op deze pagina houden we jullie op de hoogte houden van de voorbereidingen voor het nieuwe Vuurwerkseizoen 2018-2019. Daarnaast blikken we terug op voorgaande jaren.

Voorjaar 2018
Nadat de kruitdampen begin januari een beetje waren neergedaald zijn wij alweer begonnen met de eerste stappen voor het nieuwe Verkoopseizoen 2018-2019. Natuurlijk begonnen we met het grote opruimen en afbreken: eerst hebben we de etalage weer helemaal leeggehaald en daarna was de Vuurwerk Store aan de beurt. Toen alles een beetje aan kant was hebben we een korte interne evaluatie gedaan en de resultaten daarvan nemen we mee in de gesprekken met onze leveranciers en importeurs. Ook hebben we jullie ideeën voor nieuwe artikelen ontvangen en meegenomen in de gesprekken met de importeurs. Inmiddels hebben we al wat dingen gezien en daarom weten we ook nu weer zeker dat er aan het eind van het jaar een paar prachtige nieuwe pareltjes in ons assortiment zullen zitten. Heerlijke nieuwe cakes met grote effecten en vette boxen zullen nieuw beschikbaar zijn!

ZENA Trophy 2018
ZENA heeft ons allemaal eind december een mooi Kerst-cadeau gegeven daar aan te kondigen dat ook in 2018 de ZENA Trophy door zal gaan!! Ook dit jaar zal de Trophy plaats vinden in Kalkar Duitsland, vlak over de grens bij Arnhem. Elke echte vuurwerkliefhebber mag dit GRATIS vuurwerkfeest absoluut niet missen. Een hele berg dikke vuurwerkshows achter elkaar op 1 dag, muziek, feest, gezelligheid, enz. Zet zaterdag 22 september maar alvast in de agenda!!

Geen verkoop en afhalen op zondag
Het is bij wet verboden om vuurwerk op zondag te verkopen en/of mee te geven. Dit jaar valt 30 december op een zondag en dat betekent dat wij een dag eerder mogen starten met de Losse Verkoop- en Afhaaldagen. In 2018 kun je jouw vuurwerk dan ook op vrijdag 28 december, zaterdag 29 december of op maandag 31 december op de afgesproken dag en tijd af komen halen. Hetzelfde geldt voor de Losse Verkoop die dus ook al vanaf vrijdag 28 december start. Op zondag 30 december zullen wij gesloten zijn.

Tot zover deze update. Uiteraard blijven we jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2018-2019. Dat doen we via onze Facebook-pagina Facebook.com/HuismanVuurwerk en hier op deze pagina.

 

Terugblik afgelopen jaren:

Zomer 2017
Voor velen staat de zomer in het teken van de vakantie en natuurlijk zijn we bij Huisman Vuurwerk de batterij ook even op gaan laden. Tegelijkertijd kwamen er ook veel nieuwtjes voorbij:

Verbod op single shots - mortieren - Thunderking
Via verschillende kanalen zijn er eerder in 2017 berichten verspreid dat de single shot, ook wel mortier of Thunder King, vanaf dit jaar verboden is. Dit klopt niet. Wel wordt er gesproken over een mogelijk verbod op de kleinere single shots vanaf 2018 maar voorlopig is hier nog geen officieel besluit over genomen. De kans is dus wel aanwezig dat er in de toekomst eventueel een verbod op komt maar dit jaar mogen ze in 2017 nog gewoon verkocht en afgestoken worden!!

Compound Boxen
Nieuw zijn de zogenaamde Compound Boxen: niet meer zelf doorlonten, dat is al voor je gedaan! Er zullen een aantal spiksplinternieuwe Compound Boxen aan ons assortiment worden toegevoegd. Sommige importeurs hebben enkele bestaande Cakeboxen aangepast naar een Compound-variant maar dat geldt dus niet voor alle Cakeboxen.

Dealer Avonden
Aan het eind van de zomervakantie begon opeens de brievenbus bijna dagelijks te klepperen: de uitnodigingen voor de Dealer Avonden van onze Importeurs kwamen binnen! Eind augustus stond de eerste demo op de agenda en dat was er meteen weer één om van te smullen. We werden getrakteerd op prachtige nieuwe artikekelen bij de Demo-avond van Rubro Fireworks. Ook die van Vuurwerkmania begin september was zéér indrukwekkend. Vuurwerktotaal en Lesli volgden en na een jaar afwezigheid hebben we onwijs genoten van de ZENA Trophy 2017, wat een feest was dat!

Najaar 2017
In oktober hebben we met de verschillende importeurs aan tafel gezeten om de eerste inkopen te regelen en de folders klaar te maken. Vanaf begin november zullen de eerste nieuwe dummy's weer binnen komen. Ook zijn we begonnen met het ombouwen van onze Try Out Zone naar onze Huisman Vuurwerk Store.

December 2017
In december heeft onze Huisman Vuurwerk Store de deuren geopend. Huissen bij Kaarslicht op zaterdag 09-12 was ook weer een succes en niet te vergeten de Huisman Vuurwerkdemo 2017 op donderdag 14-12 was een waar vuurwerkfeest! Tijdens de Losse Verkoop- en Afhaaldagen liep bijna alles gesmeerd: een gemiddelde afhandelingstijd van nog geen 8 minuten van het moment dat Bestelling-afhalers binnenkwamen en weer de deur uitliepen. Bij de Losse Verkoop was de wachttijd ietsje langer.

Op de eerste Afhaaldag hadden we door omstandigheden van een aantal artikelen nog niet de volledige voorraad binnen maar doordat we deze zelf voor een deel zijn gaan ophalen bij de Importeurs was alles nog redelijk te overzien. Nogmaals dank aan alle bestellers die mee hebben gewerkt aan een oplossing!! Op een paar kleine hikjes na bij de levering van deze artikelen is alles prima verlopen zoals we ook hebben gemerkt aan de vele anthousiaste reacties en complimenten die we hebben mogen ontvangen. Daar zijn we erg trots op, we werken er het hele jaar hard voor om het iedereen naar de zin te maken. Vuurwerk is en blijft een feestje!!

Showroom
In 2011 hebben wij voor het eerst een Vuurwerk Store ingericht. Een mooie en relaxte plek om het vuurwerk te bekijken en onder het genot van een oliebol en een drankje met andere liefhebbers over vuurwerk te praten. Dat is zo goed bevallen dat we dit sindsdien elk jaar zijn gaan doen maar dan met een nog grotere Store. Ook dit jaar gaan we weer ons best doen om er een vette plek van te maken. Op dit moment wordt de ruimte nog gebruikt voor andere doeleinden namelijk een Try Out en Magazijn voor onze Sport- en Schoenenwinkel...

Het is bijna niet voor te stellen dat dit straks weer onze gave Vuurwerk Store zal zijn, maar je kunt in onze commercial nog redelijk goed zien hoe het toen geworden is:

En een gezellige drukte tijdens de Losse Verkoop- en Afhaaldagen:

November & December 2016
In november hebben we de Huisman Vuurwerk Store weer helemaal klaar gemaakt en geopend. Gezien de vele enthousiaste reacties was dat weer zeer geslaagd! Natuurlijk was jij ook van harte welkom. Enkele foto's van het eindresultaat van afgelopen jaar:

Uiteraard blijven we jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2017-2018. Dat doen we via onze Facebook-pagina Facebook.com/HuismanVuurwerk en hier op deze pagina. Graag tot ziens op onze website!!

Groeten van het Huisman Vuurwerk Team