Voorbereidingen Seizoen 2021-2022

Op deze pagina houden we jullie op de hoogte houden van de voorbereidingen voor het nieuwe Vuurwerkseizoen 2021-2022. Daarnaast blikken we terug op voorgaande jaren.

Voorjaar 2021
Nadat de kruitdampen begin januari een beetje waren neergedaald zijn wij alweer begonnen met de eerste stappen voor het nieuwe Verkoopseizoen 2021-2022. Natuurlijk begonnen we met het grote opruimen en afbreken: eerst hebben we de etalage weer helemaal leeggehaald en daarna waren de bunkers aan de beurt. Ook onze website hebben we onderhanden genomen want daar was door het tijdelijke vuurwerkverbod in 2020 geen CAT.2/F2-artikel meer te vinden. Maar die zijn nu allemaal weer zichtbaar.
 
Toen alles een beetje aan kant was hebben we een korte interne evaluatie gedaan en de resultaten daarvan nemen we mee in de gesprekken met onze leveranciers en importeurs. Ondertussen volgen we de ontwikkelingen in Politiek Den Haag op de voet en proberen we zoals altijd ons steentje bij te dragen aan het behoud van onze Vuurwerktraditie. Help ook mee, kijk hier voor meer info: Vuurwerktraditie behouden
 
Géén Afsteekverbod Gemeente Arnhem!!
Eind maart 2021 zorgde de Arnhemse Gemeenteraad voor een enorme verrassing. Het in de zomer van 2020 aangenomen besluit om in de Gemeente Arnhem een Lokaal Vuurwerkverbod in te stellen werd alsnog weggestemd. Een overwinning voor lokale vuurwerkondernemers, liefhebbers en de branche. En niet te vergeten de duizenden gezinnen die in deze regio kunnen blijven genieten van de prachtige vuurwerktraditie. Een fantastisch resultaat na bijna een jaar lang hard werken door een groep enthousiastelingen die gezamenlijk tegen het eerder aangenomen besluit ten strijde zijn getrokken en zich daar helemaal in vast hebben gebeten. 
 
Op de laatste avond van maart 2021 kwam alles samen. Tijdens de Gemeenteraadsvergadering werd door diverse fracties gehamerd op onmogelijke handhaving (zie afgelopen Oud & Nieuw tijdens Corona-verbod), illegale handel, inzet op nationaal beleid, het in de kou laten staan van de ondernemers en het straffen van welwillende en goede burgers. Met als uiteindelijk gevolg dat in een finale stemming waarin de aanpassing van de APV moest worden aangenomen alsnog het hele voorstel en eerder genomen besluit werd weggestemd! Daarmee is het Lokale Afsteekverbod in de Gemeente Arnhem volledig van de baan en wordt wederom nationaal beleid en wet- en regelgeving gevolgd.
 
Er komt dus GEEN Lokaal Afsteekverbod in de Gemeente Arnhem!!
 
Nieuwe artikelen Oud & Nieuw 2021/2022
Vanwege het eenmalige vuurwerkverbod in 2020 barsten de bunkers van onze Importeurs en Leveranciers uit hun voegen. Zij hebben immers behalve wat CAT.1/F1-vuurwerk niets uit kunnen leveren. Om deze reden zullen er in 2021 weinig nieuwe artikelen worden gepresenteerd, er is simpelweg geen ruimte voor nieuwe import. Maar niet getreurd: de nieuwe artikelen voor 2020 zijn natuurlijk óók in 2021 nog spiksplinternieuw! Die hebben we immers niet uit kunnen leveren en heb jij dus ook niet af kunnen steken. Maar dat kan en mag dit jaar natuurlijk wel! 
 
Zomer 2021

Voor velen stond de zomer in het teken van een vakantie in eigen land en natuurlijk zijn we bij Huisman Vuurwerk de batterij ook even op gaan laden.

Dealer Avonden
Aan het eind van de zomervakantie begon in eerste instantie de brievenbus te klepperen: de uitnodigingen voor de Dealer Avonden van een aantal Importeurs kwamen binnen! Helaas moesten de importeurs daar van terugkomen: veel demo's werden gecanceld en enkele gingen online door. Dat was natuurlijk anders dan anders maar we hebben zeker weer een goede indruk gekregen van datgene wat komen gaat: superdik en gaaf nieuw vuurwerk dat dus eigenlijk voor 2020 bedoeld was maar we nu alsnog in de straat gaan zien!!

Huisman Vuurwerk Webshop
En natuurlijk werd er in de zomer keihard gewerkt aan het klaar maken van onze webshop voor het nieuwe seizoen! Eindelijk weer...

Tot zover deze update. Uiteraard blijven we jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2021-2022. Dat doen we via onze Facebook-pagina Facebook.com/HuismanVuurwerk en hier op deze pagina.
 
Wat gebeurde er in 2020? We vertellen er graag meer over:
 
Verbod op Knalvuurwerk, Vuurpijlen en Single Shots

De Overheid heeft per 1 december 2020 een verbod op Knalvuurwerk, Vuurpijlen en Single Shots ingesteld. Dit betekent dat deze artikelen vanaf 1 december 2020 niet meer verkocht, niet meer afgestoken en ook niet meer in het bezit van particulieren mogen zijn of worden.

Herfst 2020

Afsteekverbod Arnhem voor dit jaar van de baan!
Aan het begin van de herfst kwam dan het verlossende woord: voor dit jaar gaat het voorgenomen Arnhemse Afsteekverbod in ieder geval niet door!! Wel zijn er plannen voor volgend jaar maar dat zien we dan wel weer. Voor nu is iedereen die zich er de afgelopen maanden hard voor heeft gemaakt om onze geliefde traditie in Arnhem niet de nek om te laten draaien vooral erg blij met dit goede nieuws! We hebben er hard voor geknokt en zijn daarvoor beloond, YES!! Iedereen kan dus met een gerust hart vuurwerk gaan bestellen zodat we met Oud & Nieuw dit vervelende en rare Corona-jaar met prachtig en gaaf vuurwerk achter ons kunnen laten!
 
COVID-19: Corona-maatregelen
Helaas is 2020 door Corona voor iedereen een raar en bijzonder jaar geworden. De veiligheid en gezondheid van onze klanten en personeel staat uiteraard voorop. Ook bij de vuurwerkverkoop zullen we daarom de nodige aanpassingen doorvoeren. Op deze pagina vertellen we je er meer over: COVID-19: Corona-maatregelen
 
Wel of geen vuurwerk in 2020 a.g.v. Corona?
Het Kabinet kwam half november 2020 met meer duidelijkheid over de viering van de Feestdagen in Corona-tijd en de verkoop en het afsteken van vuurwerk in het bijzonder. Wij adviseren iedereen om vooral niet de Media maar de officiële persconferenties van de Overheid en berichtgeving vanuit de winkeliers te volgen. Mocht er een verbod komen dan zullen wij op een gepaste wijze, zoals je van een 100-jarig bestaand familiebedrijf mag verwachten, de reeds geplaatste bestellingen en betalingen afhandelen en terugstorten. Inmiddels is bekend geworden dat er daadwerkelijk een tijdelijk Vuurwerkverbod voor aankomend Oud & Nieuw wordt ingesteld. Binnenkort volgt meer informatie. Update: uiteindelijk kwam er in 2020 een tijdelijk CAT.2/F2-vuurwerk verbod op de verkoop en afsteken. In 2021 mag er gewoon weer CAT.2/F2-vuurwerk worden gekocht en afgestoken!
 
Terugblik afgelopen jaren:

ZENA Trophy 2019
Man, man, wat was het weer genieten op de ZENA Trophy!! Als trotse Zena Vriend sponsorde Huisman Vuurwerk de Kneiterharde Bateria Valencia. Ook de andere shows waren zeer indrukwekkend, we hebben weer genoten! Ook dit jaar vond de Trophy plaats in Kalkar Duitsland, vlak over de grens bij Arnhem. Elke echte vuurwerkliefhebber mag dit GRATIS vuurwerkfeest absoluut niet missen. Een hele berg dikke vuurwerkshows achter elkaar op 1 dag, muziek, feest, gezelligheid, enz. Zorg dat je er volgend jaar weer bij bent!

Najaar 2019
In september en oktober hebben we met de verschillende importeurs aan tafel gezeten om de eerste inkopen te regelen en de opmaak van de folders te bespreken. Daarnaast hebben we besloten om ook Funke te gaan verkopen. Vanaf begin november zijn de eerste nieuwe dummy's weer binnen gekomen. En zijn we weer gaan begonnen met het ombouwen van onze Try Out Zone naar onze Huisman Vuurwerk Store.

December 2019
In december heeft onze Huisman Vuurwerk Store de deuren geopend. Huissen bij Kaarslicht was ook weer een succes en niet te vergeten de Huisman Vuurwerkdemo 2019 was een waar vuurwerkfeest! De Losse Verkoop- en Afhaaldagen verliepen op rolletjes en we kijken dan ook terug op een mooi en succesvol jaar.

Verplichte Vuurwerkbril en Aansteeklont
De Overheid heeft besloten dat vanaf 2019 bij elke CAT.2/F2-bestelling verplicht een vuurwerkbril moet zitten. Als je de afgelopen jaren bij ons hebt besteld verandert er eigenlijk niets op dat gebied, wij stoppen immers al jarenlang een gratis vuurwerkbril en aansteeklont op onze kosten bij iedere CAT.2/F2-bestelling.

Verplichte Pijlenstandaard
In 2018 heeft de Overheid een verplichte Pijlenstandaard ingevoerd bij de aanschaf en het afsteken van vuurpijlen. Omdat vuurpijlen vanaf 1 december 2020 niet meer zijn toegestaan in Nederland is deze regel eigenlijk niet meer van belang.

Verbod op single shots - mortieren - Thunderking
T/m 2019 is een verbod op single shots zoals Thunderkings en Sick6 telkens niet door gegaan. Helaas is daar in 2020 verandering in gekomen: per 1 december 2020 zijn alle single shots, vuurpijlen en knalvuurwerk verboden in Nederland. Gelukkig zit de vuurwerkbranche niet stil en is er een alternatief gevonden: Mines!

Compound Boxen
Nieuw sinds 2018 zijn de zogenaamde Compound Boxen: niet meer zelf doorlonten, dat is al voor je gedaan! Er zullen een aantal spiksplinternieuwe Compound Boxen aan ons assortiment worden toegevoegd. Sommige importeurs hebben enkele bestaande Cakeboxen aangepast naar een Compound-variant maar dat geldt dus niet voor alle Cakeboxen.

Uitgebreidere informatie over de aangepaste Vuurwerk Wet- & Regelgeving vind je hier: Aangepaste Vuurwerkregels

Showroom
In 2011 hebben wij voor het eerst een Vuurwerk Store ingericht. Een mooie en relaxte plek om het vuurwerk te bekijken en onder het genot van een oliebol en een drankje met andere liefhebbers over vuurwerk te praten. Dat is zo goed bevallen dat we dit sindsdien elk jaar zijn gaan doen maar dan met een nog grotere Store. Ook dit jaar gaan we weer ons best doen om er een vette plek van te maken. Op dit moment wordt de ruimte nog gebruikt voor andere doeleinden namelijk een Try Out en Magazijn voor onze Sport- en Schoenenwinkel...

Het is bijna niet voor te stellen dat dit straks weer onze gave Vuurwerk Store zal zijn, maar je kunt in onze commercial nog redelijk goed zien hoe het toen geworden is:

En een gezellige drukte tijdens de Losse Verkoop- en Afhaaldagen:

Uiteraard blijven we jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2021-2022. Dat doen we via onze Facebook-pagina Facebook.com/HuismanVuurwerk en hier op deze pagina. Graag tot ziens op onze website!!

Groeten van het Huisman Vuurwerk Team