Voorbereidingen Seizoen 2021-2022

Op deze pagina houden we jullie op de hoogte houden van de voorbereidingen voor het nieuwe Vuurwerkseizoen 2021-2022. Daarnaast blikken we terug op voorgaande jaren.

Voorjaar 2021
Nadat de kruitdampen begin januari een beetje waren neergedaald zijn wij alweer begonnen met de eerste stappen voor het nieuwe Verkoopseizoen 2021-2022. Natuurlijk begonnen we met het grote opruimen en afbreken: eerst hebben we de etalage weer helemaal leeggehaald en daarna waren de bunkers aan de beurt. Ook onze website hebben we onderhanden genomen want daar was door het tijdelijke vuurwerkverbod in 2020 geen CAT.2/F2-artikel meer te vinden. Maar die zijn nu allemaal weer zichtbaar.
 
Toen alles een beetje aan kant was hebben we een korte interne evaluatie gedaan en de resultaten daarvan nemen we mee in de gesprekken met onze leveranciers en importeurs. Ondertussen volgen we de ontwikkelingen in Politiek Den Haag op de voet en proberen we zoals altijd ons steentje bij te dragen aan het behoud van onze Vuurwerktraditie. Help ook mee, kijk hier voor meer info: Vuurwerktraditie behouden
 
Status Afsteekverbod Gemeente Arnhem
In januari verscheen bij de Gemeente Arnhem het voorgenomen Afsteekverbod alweer op de Politieke Agenda. Samen met diverse andere vuurwerkondernemers in de regio maken wij ons uiteraard hard voor het behoud van onze vuurwerktraditie. Ook deze keer hebben wij vanuit Huisman Vuurwerk het initiatief genomen om alle betrokkenen te informeren en te betrekken. Net als afgelopen zomer heeft dit begin februari geresulteerd in een inspraakmoment tijdens een Politieke Avond van de Arnhemse Gemeenteraad. Uiteindelijk werd het een Ronde Tafel bijeenkomst waarbij 4 verschillende insprekers hun positieve bijdrage t.a.v. vuurwerk hebben gegeven. Binnenkort gaat de Gemeenteraad zich verder over dit onderwerp buigen. Voor aankomend Oud & Nieuw zijn wij voorzichtig positief gestemd. Zodra hier meer informatie over beschikbaar is melden wij dat uiteraard.
 
Tot zover deze update. Uiteraard blijven we jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2021-2022. Dat doen we via onze Facebook-pagina Facebook.com/HuismanVuurwerk en hier op deze pagina.
 
Wat gebeurde er in 2020? We vertellen er graag meer over:
 
Update 14-12-2020: Vuurwerkverbod 2020
Onze CAT.1/F1-website en -vuurwerkwinkel zijn als gevolg van de Lockdown voor dit jaar definitief gesloten.
 
Update 19-11-2020: Vuurwerkverbod 2020
Helaas heeft het Kabinet het zeer trieste besluit genomen om voor dit Oud & Nieuw een tijdelijk vuurwerkverbod in te stellen. Dit verbod betekent dat het verboden is om vuurwerk te verkopen en/of af te steken met aankomend Oud & Nieuw. Het betreft hier een verbod op CAT.2/F2-vuurwerk nadat eerder dit jaar al een deelverbod was ingesteld op al het knalvuurwerk, pijlen en F3.
 
Huisman Vuurwerk gaat dóór!!
Natuurlijk gaan wij bij Huisman Vuurwerk knalhard door met de verkoop van vuurwerk, al zal het nu alleen CAT.1/F1-vuurwerk betreffen. En vergis je niet, ook daar zitten serieus leuke, gave en mooie artikelen bij!! Wij van Huisman Vuurwerk willen graag bijdragen aan het in stand houden van de Nederlandse Vuurwerktraditie en dus zijn wij voor onze klanten op zoek gegaan naar de leukste, mooiste en gaafste CAT.1/F1-artikelen. Die artikelen mogen nog WEL worden verkocht en afgestoken!! Met trots presenteren wij één van de grootste CAT.1/F1-assortimenten van Nederland!! Je vindt ons mega CAT.1/F1-assortiment hier: Categorie 1 Vuurwerk
 

Verbod op Knalvuurwerk, Vuurpijlen en Single Shots
De Overheid heeft per 1 december 2020 een verbod op Knalvuurwerk, Vuurpijlen en Single Shots ingesteld. Dit betekent dat deze artikelen vanaf 1 december 2020 niet meer verkocht, niet meer afgestoken en ook niet meer in het bezit van particulieren mogen zijn of worden.

Berichten vanuit China
Uiteraard hebben we regelmatig contact met onze Importeurs. Niet alleen hebben we alweer een aantal hele mooie artikelen op video mogen bekijken, ook hebben zij ons laten weten dat de productie voor Nederland in China op schema ligt. Het lijkt er dus op dat er ondanks alle eerdere uitdagingen in China wel gewoon op tijd geleverd kan worden. Ondertussen volgen wij de ontwikkelingen in Nederland op de voet en zijn we meerdere scenario's gaan uitwerken voor de Losse Verkoop- en Afhaaldagen mocht het dan nog noodzakelijk zijn om overal 1,5 meter afstand te houden.

Update 04-11-2020: Berichten vanuit China
Helaas druppelen er nu toch geluiden binnen dat door uiteenlopende redenen niet alle artikelen op tijd of überhaupt naar Europa worden verscheept. Dit zal mogelijk ook gevolgen hebben voor enkele artikelen in ons assortiment. Zodra wij hierover geïnformeerd worden stoppen wij per direct de verkoop van een dergelijk artikel en wachten wij de terugkoppeling van de Importeur af wat er verder met dat artikel en de bestelde exemplaren ervan gaat gebeuren. Wij nemen hiervoor tijdens de Voorverkoop altijd zelf contact op met de bestellers.

Zomer 2020
Voor velen stond de zomer in het teken van een vakantie in eigen land en natuurlijk zijn we bij Huisman Vuurwerk de batterij ook even op gaan laden. Ondertussen was er genoeg te doen:

Afsteekverbod? Huisman Vuurwerk gaat dóór!!
In de regio loopt een politieke discussie over het mogelijk in de toekomst instellen van een afsteekverbod. Een zeer onduidelijke en daardoor onwenselijke situatie dreigt: want ook al geldt er een afsteekverbod in een bepaalde gemeente, dan nog mogen vuurwerkwinkels daar wel vuurwerk blijven verkopen. De verkoop mag en kan een gemeente namelijk niet verbieden. Daarnaast geldt een mogelijk afsteekverbod niet voor CAT.1-vuurwerk, het is voor Gemeenten onmogelijk om het afsteken van dat type vuurwerk te verbieden. Beiden zorgt voor veel onduidelijkheid, er is straks bijna niemand meer die er nog iets van snapt. Maar laat ons in ieder geval wel duidelijk zijn: Huisman Vuurwerk gaat hoe dan ook door met de verkoop van prachtig mooi vuurwerk!!

Dealer Avonden
Aan het eind van de zomervakantie begon opeens de brievenbus bijna dagelijks te klepperen: de uitnodigingen voor de Dealer Avonden van een aantal Importeurs kwamen binnen! Begin september stond de eerste demo op de agenda en inmiddels is de laatste demo alweer achter de rug. Door Corona was het anders dan anders maar we hebben zeker weer een goede indruk gekregen van datgene wat komen gaat: superdik en gaaf nieuw vuurwerk!!

Afsteekverbod Arnhem voor dit jaar van de baan!
Aan het begin van de herfst kwam dan het verlossende woord: voor dit jaar gaat het voorgenomen Arnhemse Afsteekverbod in ieder geval niet door!! Wel zijn er plannen voor volgend jaar maar dat zien we dan wel weer. Voor nu is iedereen die zich er de afgelopen maanden hard voor heeft gemaakt om onze geliefde traditie in Arnhem niet de nek om te laten draaien vooral erg blij met dit goede nieuws! We hebben er hard voor geknokt en zijn daarvoor beloond, YES!! Iedereen kan dus met een gerust hart vuurwerk gaan bestellen zodat we met Oud & Nieuw dit vervelende en rare Corona-jaar met prachtig en gaaf vuurwerk achter ons kunnen laten!
 
COVID-19: Corona-maatregelen
Helaas is 2020 door Corona voor iedereen een raar en bijzonder jaar geworden. De veiligheid en gezondheid van onze klanten en personeel staat uiteraard voorop. Ook bij de vuurwerkverkoop zullen we daarom de nodige aanpassingen doorvoeren. Op deze pagina vertellen we je er meer over: COVID-19: Corona-maatregelen
 
Wel of geen vuurwerk a.g.v. Corona?
Het Kabinet komt half november met meer duidelijkheid over de viering van de Feestdagen in Corona-tijd en de verkoop en het afsteken van vuurwerk in het bijzonder. Wij adviseren iedereen om vooral niet de Media maar de officiële persconferenties van de Overheid en berichtgeving vanuit de winkeliers te volgen. Mocht er een verbod komen dan zullen wij op een gepaste wijze, zoals je van een 100-jarig bestaand familiebedrijf mag verwachten, de reeds geplaatste bestellingen en betalingen afhandelen en terugstorten. Inmiddels is bekend geworden dat er daadwerkelijk een tijdelijk Vuurwerkverbod voor aankomend Oud & Nieuw wordt ingesteld. Binnenkort volgt meer informatie. 
 
Terugblik afgelopen jaren:

ZENA Trophy 2019
Man, man, wat was het weer genieten op de ZENA Trophy!! Als trotse Zena Vriend sponsorde Huisman Vuurwerk de Kneiterharde Bateria Valencia. Ook de andere shows waren zeer indrukwekkend, we hebben weer genoten! Ook dit jaar vond de Trophy plaats in Kalkar Duitsland, vlak over de grens bij Arnhem. Elke echte vuurwerkliefhebber mag dit GRATIS vuurwerkfeest absoluut niet missen. Een hele berg dikke vuurwerkshows achter elkaar op 1 dag, muziek, feest, gezelligheid, enz. Zorg dat je er volgend jaar weer bij bent!

Najaar 2019
In september en oktober hebben we met de verschillende importeurs aan tafel gezeten om de eerste inkopen te regelen en de opmaak van de folders te bespreken. Daarnaast hebben we besloten om ook Funke te gaan verkopen. Vanaf begin november zijn de eerste nieuwe dummy's weer binnen gekomen. En zijn we weer gaan begonnen met het ombouwen van onze Try Out Zone naar onze Huisman Vuurwerk Store.

December 2019
In december heeft onze Huisman Vuurwerk Store de deuren geopend. Huissen bij Kaarslicht was ook weer een succes en niet te vergeten de Huisman Vuurwerkdemo 2019 was een waar vuurwerkfeest! De Losse Verkoop- en Afhaaldagen verliepen op rolletjes en we kijken dan ook terug op een mooi en succesvol jaar.

Verplichte Vuurwerkbril en Aansteeklont
De Overheid heeft besloten dat vanaf 2019 bij elke CAT.2/F2-bestelling verplicht een vuurwerkbril moet zitten. Als je de afgelopen jaren bij ons hebt besteld verandert er eigenlijk niets op dat gebied, wij stoppen immers al jarenlang een gratis vuurwerkbril en aansteeklont op onze kosten bij iedere CAT.2/F2-bestelling.

Verplichte Pijlenstandaard
In 2018 heeft de Overheid een verplichte Pijlenstandaard ingevoerd bij de aanschaf en het afsteken van vuurpijlen. Omdat vuurpijlen vanaf 1 december 2020 niet meer zijn toegestaan in Nederland is deze regel eigenlijk niet meer van belang.

Verbod op single shots - mortieren - Thunderking
T/m 2019 is een verbod op single shots zoals Thunderkings en Sick6 telkens niet door gegaan. Helaas is daar in 2020 verandering in gekomen: per 1 december zijn alle single shots, vuurpijlen en knalvuurwerk verboden in Nederland. Gelukkig zit de vuurwerkbranche niet stil en is er een alternatief gevonden: Mines!

Compound Boxen
Nieuw zijn sinds vorig jaar de zogenaamde Compound Boxen: niet meer zelf doorlonten, dat is al voor je gedaan! Er zullen een aantal spiksplinternieuwe Compound Boxen aan ons assortiment worden toegevoegd. Sommige importeurs hebben enkele bestaande Cakeboxen aangepast naar een Compound-variant maar dat geldt dus niet voor alle Cakeboxen.

Uitgebreidere informatie over de aangepaste Vuurwerk Wet- & Regelgeving vind je hier: Aangepaste Vuurwerkregels

Showroom
In 2011 hebben wij voor het eerst een Vuurwerk Store ingericht. Een mooie en relaxte plek om het vuurwerk te bekijken en onder het genot van een oliebol en een drankje met andere liefhebbers over vuurwerk te praten. Dat is zo goed bevallen dat we dit sindsdien elk jaar zijn gaan doen maar dan met een nog grotere Store. Ook dit jaar gaan we weer ons best doen om er een vette plek van te maken. Op dit moment wordt de ruimte nog gebruikt voor andere doeleinden namelijk een Try Out en Magazijn voor onze Sport- en Schoenenwinkel...

Het is bijna niet voor te stellen dat dit straks weer onze gave Vuurwerk Store zal zijn, maar je kunt in onze commercial nog redelijk goed zien hoe het toen geworden is:

En een gezellige drukte tijdens de Losse Verkoop- en Afhaaldagen:

Uiteraard blijven we jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2021-2022. Dat doen we via onze Facebook-pagina Facebook.com/HuismanVuurwerk en hier op deze pagina. Graag tot ziens op onze website!!

Groeten van het Huisman Vuurwerk Team