Voorbereidingen Seizoen 2019-2020

Op deze pagina houden we jullie op de hoogte houden van de voorbereidingen voor het nieuwe Vuurwerkseizoen 2019-2020. Daarnaast blikken we terug op voorgaande jaren.

Voorjaar 2019
Nadat de kruitdampen begin januari een beetje waren neergedaald zijn wij alweer begonnen met de eerste stappen voor het nieuwe Verkoopseizoen 2019-2020. Natuurlijk begonnen we met het grote opruimen en afbreken: eerst hebben we de etalage weer helemaal leeggehaald en daarna was de Vuurwerk Store aan de beurt. Toen alles een beetje aan kant was hebben we een korte interne evaluatie gedaan en de resultaten daarvan namen we mee in de gesprekken met onze leveranciers en importeurs. Ook hebben we jullie ideeën voor nieuwe artikelen ontvangen en meegenomen in de gesprekken met de importeurs.

Funke en Luypaers Fireworks
Natuurlijk blijft Huisman Vuurwerk inspelen op nieuwe ontwikkelingen binnen de Nederlandse vuurwerkbranche. We zijn dan ook trots om te kunnen melden dat we eerder dit jaar officieel geselecteerd zijn als verkooppunt van zowel Funke als Luypaers Fireworks. Later dit jaar volgt hier meer info over.

ZENA Trophy 2019
Noteer maar alvast in de agenda: zaterdag 21 september vrij houden voor de ZENA Trophy!! Ook dit jaar vindt de Trophy plaats in Kalkar Duitsland, vlak over de grens bij Arnhem. Elke echte vuurwerkliefhebber mag dit GRATIS vuurwerkfeest absoluut niet missen. Een hele berg dikke vuurwerkshows achter elkaar op 1 dag, muziek, feest, gezelligheid, enz.

Geen verkoop en afhalen op zondag
Het is bij wet verboden om vuurwerk op zondag te verkopen en/of mee te geven. Dit jaar valt 29 december op een zondag en dat betekent dat wij een dag eerder mogen starten met de Losse Verkoop- en Afhaaldagen. In 2019 kun je jouw vuurwerk dan ook op zaterdag 28 december, maandag 30 december of op dinsdag 31 december op de afgesproken dag en tijd af komen halen. Hetzelfde geldt voor de Losse Verkoop die dus ook al vanaf zaterdag 28 december start. Op zondag 29 december zullen wij gesloten zijn.

Terugblik 2018:

Zomer 2018
Voor velen stond de zomer in het teken van de vakantie en natuurlijk zijn we bij Huisman Vuurwerk de batterij ook even op gaan laden. Ondertussen was er genoeg te doen:

Dealer Avonden
Aan het eind van de zomervakantie begon opeens de brievenbus bijna dagelijks te klepperen: de uitnodigingen voor de Dealer Avonden van onze Importeurs kwamen binnen! Eind augustus stond de eerste demo op de agenda en dat was er meteen weer één om van te smullen. We werden getrakteerd op prachtige nieuwe artikelen bij de Demo-avond van Rubro. Ook die van Vuurwerkmania een dag later was zéér indrukwekkend ook al regende het enorm die avond. Vuurwerktotaal en Lesli volgden en ook daar hebben we gave nieuwe artikelen gezien. Tussendoor hebben we nog een aantal Dealer Avonden van andere Importeurs bezocht zodat we goed op de hoogte blijven van wat zij te bieden hebben. Tot slot schoot ZENA haar nieuwe artikelen in de Show-off van de ZENA Trophy.

ZENA Trophy 2018
ZENA heeft ons allemaal in december 2017 een mooi Kerst-cadeau gegeven daar aan te kondigen dat ook in 2018 de ZENA Trophy door zou gaan!! Ook deze keer vond de Trophy plaats in Kalkar Duitsland, vlak over de grens bij Arnhem. Elke echte vuurwerkliefhebber mag dit GRATIS vuurwerkfeest absoluut niet missen. Een hele berg dikke vuurwerkshows achter elkaar op 1 dag, muziek, feest, gezelligheid, enz. En hoe!! Jammer van het weer maar het is een dag geworden om nooit meer te vergeten. Man, die Nocturna Valenciana...HEERLIJK!!

Verplichte Pijlenstandaard
De Overheid heeft een besluit bekend gemaakt dat te maken heeft met de verkoop en afsteken van vuurpijlen waarin zal komen te staan dat bij iedere bestelling waar een pijlartikel in zit verplicht een veilige Lanceerbasis, ook wel Afsteekinstallatie of Pijlenstandaard genoemd, mee verkocht dient te worden. Inmiddels is ook bekend gemaakt dat als je bij het afhalen aan kunt tonen dat je er al één hebt, je er niet nog één aan hoeft te schaffen. Vergeet deze dan niet mee te nemen bij het afhalen. Bestel je een pijlenpakket, losse vuurpijl of een pakket waar 1 of meerdere pijlen in zit? Zorg er dan in ieder geval voor dat je er een Pijlenstandaard bij bestelt als je die nog niet hebt. Je hebt er al één voor € 1,99!!

Verplichte Vuurwerkbril en Aansteeklont
Verder heeft de Overheid besloten dat vanaf volgend jaar (2019) bij elke bestelling verplicht een vuurwerkbril moet zitten. Als je de afgelopen jaren bij ons hebt besteld veranderd er eigenlijk niets op dat gebied, wij stoppen immers al jarenlang een gratis vuurwerkbril en aansteeklont op onze kosten bij iedere bestelling. 

Verbod op single shots - mortieren - Thunderking
Via verschillende kanalen zijn er berichten verspreid dat de single shot, ook wel mortier of Thunder King, vanaf dit jaar verboden is. Dit klopt niet. Wel wordt er gesproken over een mogelijk toekomstig verbod op de kleinere single shots maar voorlopig is hier nog geen officieel besluit over genomen. De kans is dus wel aanwezig dat er in de toekomst eventueel een verbod op komt maar dit jaar mogen ze nog gewoon verkocht en afgestoken worden!!

Compound Boxen
Nieuw zijn sinds vorig jaar de zogenaamde Compound Boxen: niet meer zelf doorlonten, dat is al voor je gedaan! Er zullen een aantal spiksplinternieuwe Compound Boxen aan ons assortiment worden toegevoegd. Sommige importeurs hebben enkele bestaande Cakeboxen aangepast naar een Compound-variant maar dat geldt dus niet voor alle Cakeboxen.

Uitgebreidere informatie over de aangepaste Vuurwerk Wet- & Regelgeving vind je hier: Aangepaste Vuurwerkregels

Najaar 2018
In september en oktober hebben we met de verschillende importeurs aan tafel gezeten om de eerste inkopen te regelen en de opmaak van de folders te bespreken. Daarnaast hebben we besloten om ook Evolution Fireworks, kortweg EVO, te gaan verkopen. Vanaf begin november zijn de eerste nieuwe dummy's weer binnen gekomen. En zijn we weer gaan begonnen met het ombouwen van onze Try Out Zone naar onze Huisman Vuurwerk Store.

December 2018
In december heeft onze Huisman Vuurwerk Store de deuren geopend. Huissen bij Kaarslicht op zaterdag 08-12 was ook weer een succes en niet te vergeten de Huisman Vuurwerkdemo 2018 op donderdag 20-12 was een waar vuurwerkfeest! 

Tot zover deze update. Uiteraard blijven we jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2018-2019. Dat doen we via onze Facebook-pagina Facebook.com/HuismanVuurwerk en hier op deze pagina.

 

Terugblik afgelopen jaren:

December 2017
Tijdens de Losse Verkoop- en Afhaaldagen liep bijna alles gesmeerd: een gemiddelde afhandelingstijd van nog geen 8 minuten van het moment dat Bestelling-afhalers binnenkwamen en weer de deur uitliepen. Bij de Losse Verkoop was de wachttijd ietsje langer.

Op de eerste Afhaaldag hadden we door omstandigheden van een aantal artikelen nog niet de volledige voorraad binnen maar doordat we deze zelf voor een deel zijn gaan ophalen bij de Importeurs was alles nog redelijk te overzien. Nogmaals dank aan alle bestellers die mee hebben gewerkt aan een oplossing!! Op een paar kleine hikjes na bij de levering van deze artikelen is alles prima verlopen zoals we ook hebben gemerkt aan de vele anthousiaste reacties en complimenten die we hebben mogen ontvangen. Daar zijn we erg trots op, we werken er het hele jaar hard voor om het iedereen naar de zin te maken. Vuurwerk is en blijft een feestje!!

Showroom
In 2011 hebben wij voor het eerst een Vuurwerk Store ingericht. Een mooie en relaxte plek om het vuurwerk te bekijken en onder het genot van een oliebol en een drankje met andere liefhebbers over vuurwerk te praten. Dat is zo goed bevallen dat we dit sindsdien elk jaar zijn gaan doen maar dan met een nog grotere Store. Ook dit jaar gaan we weer ons best doen om er een vette plek van te maken. Op dit moment wordt de ruimte nog gebruikt voor andere doeleinden namelijk een Try Out en Magazijn voor onze Sport- en Schoenenwinkel...

Het is bijna niet voor te stellen dat dit straks weer onze gave Vuurwerk Store zal zijn, maar je kunt in onze commercial nog redelijk goed zien hoe het toen geworden is:

En een gezellige drukte tijdens de Losse Verkoop- en Afhaaldagen:

November & December 2017
In november hebben we de Huisman Vuurwerk Store weer helemaal klaar gemaakt en geopend. Gezien de vele enthousiaste reacties was dat weer zeer geslaagd! Natuurlijk was jij ook van harte welkom. Enkele foto's van het eindresultaat van afgelopen jaar:

Uiteraard blijven we jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2018-2019. Dat doen we via onze Facebook-pagina Facebook.com/HuismanVuurwerk en hier op deze pagina. Graag tot ziens op onze website!!

Groeten van het Huisman Vuurwerk Team