Voorbereidingen Seizoen 2020-2021

Op deze pagina houden we jullie op de hoogte houden van de voorbereidingen voor het nieuwe Vuurwerkseizoen 2020-2021. Daarnaast blikken we terug op voorgaande jaren.

Voorjaar 2020
Nadat de kruitdampen begin januari een beetje waren neergedaald zijn wij alweer begonnen met de eerste stappen voor het nieuwe Verkoopseizoen 2020-2021. Natuurlijk begonnen we met het grote opruimen en afbreken: eerst hebben we de etalage weer helemaal leeggehaald en daarna was de Vuurwerk Store aan de beurt. Toen alles een beetje aan kant was hebben we een korte interne evaluatie gedaan en de resultaten daarvan nemen we mee in de gesprekken met onze leveranciers en importeurs. Ondertussen volgen we de ontwikkelingen in Politiek Den Haag op de voet en proberen we zoals altijd ons steentje bij te dragen aan het behoud van onze Vuurwerktraditie.

Help onze Vuurwerktraditie te behouden, teken de petitie!!
Aan alle kanten zit onze Vuurwerktraditie in de hoek waar de klappen vallen. Laat van je horen en laat weten dat wat jou betreft het afsteken van consumentenvuurwerk niet verder aan banden mag worden gelegd. Teken geheel vrijblijvend en kosteloos de petitie, het verplicht echt verder tot niets!! Tekenen doe je hier: www.petitievoorvuurwerk.nl

VuurwerkBLIJE Zone
Via onze Huisman Vuurwerk Nieuwsbrief, Social Media en tijdens onze Vuurwerkdemo 2019 hebben we elke vuurwerkafsteker al opgeroepen om mee te doen met deze ludieke actie voor het behoud van onze Vuurwerktraditie. Overal in NL verschijnen zogenoemde vuurwerkvrije zones, wat ons betreft is het nu tijd voor een positieve tegenhanger: de VuurwerkBLIJE Zones! Laat de Overheid weten dat jij juist samen met familie, vrienden, buren, enz. geniet van het afsteken van vuurwerk en meld jouw straat geheel vrijblijvend en kosteloos aan als VuurwerkBLIJE Zone. Het verplicht echt verder tot niets. Aanmelden doe je hier: www.vuurwerkblijezone.nl

Verbod op Knalvuurwerk, Vuurpijlen en Single Shots
De Overheid heeft een verbod op Knalvuurwerk, Vuurpijlen en Single Shots aangekondigd waarbij zij het doel heeft dit verbod nog in 2020 in te laten gaan. De voorbereidingen op het daadwerkelijk invoeren van een verbod op deze artikelen lopen op dit moment volop, maar de wetswijziging is officieel nog niet doorgevoerd. Op dit moment zijn deze artikelen feitelijk dus nog niet verboden. Mocht het verbod er komen dan betekent dit dat deze artikelen vanaf 1 december 2020 niet meer verkocht, niet meer afgestoken en ook niet meer in het bezit van particulieren mogen zijn of worden.

Berichten vanuit China
Uiteraard hebben we regelmatig contact met onze Importeurs. Niet alleen hebben we alweer een aantal hele mooie artikelen op video mogen bekijken, ook hebben zij ons laten weten dat de productie voor Nederland in China op schema ligt. Het lijkt er dus op dat er ondanks alle eerdere uitdagingen in China wel gewoon op tijd geleverd kan worden. Ondertussen volgen wij de ontwikkelingen in Nederland op de voet en denken we alvast na over de Losse Verkoop- en Afhaaldagen mocht het dan nog noodzakelijk zijn om overal 1,5 meter afstand te houden.

Afsteekverbod? Huisman Vuurwerk gaat dóór!!
In de regio loopt een politieke discussie over het mogelijk instellen van een afsteekverbod. Een zeer onduidelijke en daardoor onwenselijke situatie dreigt: want ook al geldt er een afsteekverbod in een bepaalde gemeente, dan nog mogen vuurwerkwinkels daar wel vuurwerk blijven verkopen. De verkoop mag en kan een gemeente namelijk niet verbieden. Daarnaast geldt een mogelijk afsteekverbod niet voor CAT.1-vuurwerk, het is voor Gemeenten onmogelijk om het afsteken van dat type vuurwerk te verbieden. Beiden zorgt voor veel onduidelijkheid, er is straks bijna niemand meer die er nog iets van snapt. Maar laat ons in ieder geval wel duidelijk zijn: Huisman Vuurwerk gaat hoe dan ook door met de verkoop van prachtig mooi vuurwerk!!

Zomer 2020
Voor velen stond de zomer in het teken van een vakantie in eigen land en natuurlijk zijn we bij Huisman Vuurwerk de batterij ook even op gaan laden. Ondertussen was er genoeg te doen:

Dealer Avonden
Aan het eind van de zomervakantie begon opeens de brievenbus bijna dagelijks te klepperen: de uitnodigingen voor de Dealer Avonden van een aantal Importeurs kwamen binnen! Begin september stond de eerste demo op de agenda en inmiddels is de laatste demo alweer achter de rug. Door Corona was het anders dan anders maar we hebben zeker weer een goede indruk gekregen van datgene wat komen gaat: superdik en gaaf nieuw vuurwerk!!

Tot zover deze update. Uiteraard blijven we jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2020-2021. Dat doen we via onze Facebook-pagina Facebook.com/HuismanVuurwerk en hier op deze pagina.

Terugblik 2019:

Funke en Luypaers Fireworks
Natuurlijk blijft Huisman Vuurwerk inspelen op nieuwe ontwikkelingen binnen de Nederlandse vuurwerkbranche. We zijn dan ook trots om te kunnen melden dat we in 2019 officieel geselecteerd zijn als verkooppunt van zowel Funke als Luypaers Fireworks.

ZENA Dealer Avond
Al voor de zomervakanties begonnen was de eerste Dealer Avond een feit: die van Zena Vuurwerk... Snapte!? Veel mazzel met het weer, prachtige mooie artikelen en een dikke finale. Het was een topavond. Het enige wat er helaas niet was waren de nieuwe Funke en Luypaers artikelen. Deze artikelen worden door Funke i.s.m. Zena België in China ontwikkeld en op het moment van de demo was er geen info over deze nieuwe artikelen beschikbaar.

Zomer 2019
Voor velen stond de zomer in het teken van de vakantie en natuurlijk zijn we bij Huisman Vuurwerk de batterij ook even op gaan laden. Ondertussen was er genoeg te doen:

ZENA Trophy 2019
Man, man, wat was het weer genieten op de ZENA Trophy!! Als trotse Zena Vriend sponsorde Huisman Vuurwerk de Kneiterharde Bateria Valencia. Ook de andere shows waren zeer indrukwekkend, we hebben weer genoten! Ook dit jaar vond de Trophy plaats in Kalkar Duitsland, vlak over de grens bij Arnhem. Elke echte vuurwerkliefhebber mag dit GRATIS vuurwerkfeest absoluut niet missen. Een hele berg dikke vuurwerkshows achter elkaar op 1 dag, muziek, feest, gezelligheid, enz. Zorg dat je er volgend jaar weer bij bent!

Najaar 2019
In september en oktober hebben we met de verschillende importeurs aan tafel gezeten om de eerste inkopen te regelen en de opmaak van de folders te bespreken. Daarnaast hebben we besloten om ook Funke te gaan verkopen. Vanaf begin november zijn de eerste nieuwe dummy's weer binnen gekomen. En zijn we weer gaan begonnen met het ombouwen van onze Try Out Zone naar onze Huisman Vuurwerk Store.

December 2019
In december heeft onze Huisman Vuurwerk Store de deuren geopend. Huissen bij Kaarslicht was ook weer een succes en niet te vergeten de Huisman Vuurwerkdemo 2019 was een waar vuurwerkfeest! De Losse Verkoop- en Afhaaldagen verliepen op rolletjes en we kijken dan ook terug op een mooi en succesvol jaar.

Terugblik 2018:

Verplichte Vuurwerkbril en Aansteeklont
De Overheid heeft besloten dat vanaf 2019 bij elke bestelling verplicht een vuurwerkbril moet zitten. Als je de afgelopen jaren bij ons hebt besteld verandert er eigenlijk niets op dat gebied, wij stoppen immers al jarenlang een gratis vuurwerkbril en aansteeklont op onze kosten bij iedere bestelling.

Verplichte Pijlenstandaard
De Overheid heeft een besluit bekend gemaakt dat te maken heeft met de verkoop en afsteken van vuurpijlen waarin zal komen te staan dat bij iedere bestelling waar een pijlartikel in zit verplicht een veilige Lanceerbasis, ook wel Afsteekinstallatie of Pijlenstandaard genoemd, mee verkocht dient te worden. Inmiddels is ook bekend gemaakt dat als je bij het bestellen en/of afhalen aangeeft dat je er al één hebt, je er niet nog één aan hoeft te schaffen. Bestel je een pijlenpakket, losse vuurpijl of een pakket waar 1 of meerdere pijlen in zit? Zorg er dan in ieder geval voor dat je er een Pijlenstandaard bij bestelt als je die nog niet hebt. Je hebt er al één voor € 1,99!!

Verbod op single shots - mortieren - Thunderking
Via verschillende kanalen zijn er berichten verspreid dat de single shot, ook wel mortier of Thunder King, vanaf dit jaar verboden is. Dit klopt niet. Wel wordt er gesproken over een mogelijk toekomstig verbod op de kleinere single shots maar voorlopig is hier nog geen officieel besluit over genomen. De kans is dus wel aanwezig dat er in de toekomst eventueel een verbod op komt maar dit jaar mogen ze nog gewoon verkocht en afgestoken worden!!

Compound Boxen
Nieuw zijn sinds vorig jaar de zogenaamde Compound Boxen: niet meer zelf doorlonten, dat is al voor je gedaan! Er zullen een aantal spiksplinternieuwe Compound Boxen aan ons assortiment worden toegevoegd. Sommige importeurs hebben enkele bestaande Cakeboxen aangepast naar een Compound-variant maar dat geldt dus niet voor alle Cakeboxen.

Uitgebreidere informatie over de aangepaste Vuurwerk Wet- & Regelgeving vind je hier: Aangepaste Vuurwerkregels

Terugblik afgelopen jaren:

December 2017
Tijdens de Losse Verkoop- en Afhaaldagen liep bijna alles gesmeerd: een gemiddelde afhandelingstijd van nog geen 8 minuten van het moment dat Bestelling-afhalers binnenkwamen en weer de deur uitliepen. Bij de Losse Verkoop was de wachttijd ietsje langer.

Op de eerste Afhaaldag hadden we door omstandigheden van een aantal artikelen nog niet de volledige voorraad binnen maar doordat we deze zelf voor een deel zijn gaan ophalen bij de Importeurs was alles nog redelijk te overzien. Nogmaals dank aan alle bestellers die mee hebben gewerkt aan een oplossing!! Op een paar kleine hikjes na bij de levering van deze artikelen is alles prima verlopen zoals we ook hebben gemerkt aan de vele anthousiaste reacties en complimenten die we hebben mogen ontvangen. Daar zijn we erg trots op, we werken er het hele jaar hard voor om het iedereen naar de zin te maken. Vuurwerk is en blijft een feestje!!

Showroom
In 2011 hebben wij voor het eerst een Vuurwerk Store ingericht. Een mooie en relaxte plek om het vuurwerk te bekijken en onder het genot van een oliebol en een drankje met andere liefhebbers over vuurwerk te praten. Dat is zo goed bevallen dat we dit sindsdien elk jaar zijn gaan doen maar dan met een nog grotere Store. Ook dit jaar gaan we weer ons best doen om er een vette plek van te maken. Op dit moment wordt de ruimte nog gebruikt voor andere doeleinden namelijk een Try Out en Magazijn voor onze Sport- en Schoenenwinkel...

Het is bijna niet voor te stellen dat dit straks weer onze gave Vuurwerk Store zal zijn, maar je kunt in onze commercial nog redelijk goed zien hoe het toen geworden is:

En een gezellige drukte tijdens de Losse Verkoop- en Afhaaldagen:

November & December 2017
In november hebben we de Huisman Vuurwerk Store weer helemaal klaar gemaakt en geopend. Gezien de vele enthousiaste reacties was dat weer zeer geslaagd! Natuurlijk was jij ook van harte welkom. Enkele foto's van het eindresultaat van afgelopen jaar:

Uiteraard blijven we jullie op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2020-2021. Dat doen we via onze Facebook-pagina Facebook.com/HuismanVuurwerk en hier op deze pagina. Graag tot ziens op onze website!!

Groeten van het Huisman Vuurwerk Team