Overname OLB Vuurwerk

OLB Vuurwerk wordt Huisman Vuurwerk
30 november 2022
 
HUISSEN - Decennia lang kon je er met Oud & Nieuw terecht voor jouw knallers en pijlen: OLB Vuurwerk in de Steenstraat in Arnhem. “Helaas komt aan alles een eind, maar de traditie wordt voortgezet door onze collega’s van Huisman Vuurwerk”, zegt eigenaar Bas Broekhuizen van OLB Sports.
 
“Wij verkopen al heel lang vuurwerk en dragen de vuurwerktraditie een warm hart toe. In corona-tijd groeiden we met de Sport echter enorm en nu gaan we ons daar op concentreren”, zegt Broekhuizen. Het gedraai van de Gemeente Arnhem over een eventueel Lokaal Afsteekverbod maakt het er voor de vuurwerkliefhebbers en -ondernemers niet makkelijker op. “Dat heeft absoluut ook mee gespeeld bij onze beslissing”, aldus Broekhuizen.
 
“Belachelijk, onbegrijpelijk en te triest voor woorden”, antwoord Erwin de Roo van Huisman Vuurwerk stellig als hem naar het mogelijke Lokale Afsteekverbod per 2023-2024 van de Gemeente Arnhem wordt gevraagd. “Vorig jaar heeft de Raad nog tegen het verbod gestemd. Tijdens de Corona Afsteekverboden is er enorm veel illegaal vuurwerk afgestoken. Gevolg: veel meer klachten en zwaarder letsel. Daar krijgt het legale vuurwerk nu de schuld van. En zij die zich wel aan de regels houden wordt weer een traditie ontnomen door gedrag van raddraaiers”, vervolgt De Roo geïrriteerd.
 
De pakkans op het toch afsteken met Oud & Nieuw is klein. Een boete kan alleen worden gegeven als er op heterdaad wordt betrapt. Daarnaast kan het afsteken van het kleinere CAT.1-vuurwerk niet worden verboden. De Roo is voorstander van het volgen van landelijk beleid: “Op die manier zijn de regels in heel Nederland hetzelfde.”
 
Op het verkopen, kopen en in bezit hebben van zowel CAT.1 als ook CAT.2 kan een Gemeente geen verbod instellen. “De vuurwerkliefhebbers kunnen dus opgelucht adem halen. Kom in december langs in onze Vuurwerk Store of bestel eenvoudig online via onze website Huismanvuurwerk.nl. En een Lokaal Afsteekverbod of niet, wij gaan hoe dan ook door!”, besluit De Roo standvastig.