COVID-19: Corona-maatregelen

Hoe Corona en de bijbehorende maatregelen zich in 2022 ontwikkelen volgen wij uiteraard op de voet. Voor nu staan hier de maatregelen die wij rondom onze vuurwerverkoop in 2021 hadden aangekondigd. Deze pagina zal richting december worden geactualiseerd.
 
Helaas zijn 2020 en 2021 door Corona voor iedereen een rare en bijzondere jaren geworden. De veiligheid en gezondheid van onze klanten en personeel staat uiteraard voorop. Ook bij de vuurwerkverkoop zullen we daarom de nodige aanpassingen doorvoeren. Op deze pagina vertellen we je er meer over. Het is veel informatie maar lees alles a.u.b. even rustig door.
 

Bestel in Voorverkoop
We adviseren iedereen om i.v.m. Corona zoveel mogelijk in de Voorverkoop te bestellen. In de Voorverkoop kies je zelf een Afhaaldag en -tijd. Op die manier kunnen we het aantal bestelling-afhalers coördineren en voorkomen we onnodige drukte en risico’s bij het afhalen. De verwachting is dat er nog meer vraag naar vuurwerk zal zijn en hierdoor zullen nog eerder dan normaal artikelen uitverkocht kunnen raken. Voorkom misgrijpen en bestel dus in de Voorverkoop. En krijg ook nog Gratis Vuurwerk van ons cadeau!
 
Vuurwerk Store
Ook dit jaar zullen we onze vuurwerkwinkel, de Huisman Vuurwerk Store, eind november openen. Over het algemeen is het tijdens de Voorverkoop niet te druk en kunnen we ons samen prima aan de Corona-maatregelen houden: hou minimaal 1,5 meter afstand, ontsmet je handen en nies of hoest in je ellenboog. Net zoals andere jaren kun je in de Vuurwerk Store ook terecht voor CAT.1/F1-vuurwerk dat je het hele jaar door mag kopen en afsteken.
 
Online bestellen
Kom je liever niet naar de winkel om een bestelling in de Voorverkoop te plaatsen? Geen probleem: bestel gemakkelijk Online! Wij maken al jarenlang gebruik van onze website www.huismanvuurwerk.nl voor online bestellingen. Ook hier kies je zelf jouw Afhaaldag en -tijd. Uiteraard vind je op onze website dezelfde aanbiedingen en Gratis Vuurwerk-actie als in onze Vuurwerk Store. 
 
Opsturen en bezorgen verboden
Het versturen of bezorgen van vuurwerk is in Nederland bij wet verboden. Het is dus noodzakelijk dat je het bestelde vuurwerk zelf tijdens de Losse Verkoop- en Afhaaldagen op komt halen op het door jou gekozen afhaalmoment.
 
100% Geld-terug-garantie
Als er ondanks alles toch weer een nationaal Corona-Afsteekverbod komt, wat wij niet verwachten maar dat terzijde, zullen we er net als vorige jaren voor zorgen dat we z.s.m. de reeds geplaatste bestellingen en betaalde bedragen cancellen en volledig terugstorten. Afgelopen 2 jaar hebben we dit immers ook binnen enkele dagen na het officiële besluit allemaal al geregeld. Dit ligt ook officieel vast in onze Algemene Voorwaarden (paragraaf 10.9 en 10.10) die je onderaan elke pagina van onze website terug kunt vinden onder het kopje "Informatie".
 
Losse Verkoop- en Afhaaldagen
Ook dit jaar zijn de Losse Verkoop- en Afhaaldagen op 29, 30 en 31 december. Tijdens deze dagen komen bestellers op de door hen zelf gekozen afhaalmoment hun bestelling ophalen. Tegelijkertijd is het mogelijk om in de Losse Verkoop vuurwerk in onze Vuurwerk Store te kopen. Om de drukte meer te spreiden zullen we onze Openingstijden tijdens deze 3 dagen enigszins verruimen. 
 
Afhalen: kom op afgesproken tijd
Het is van groot belang dat iedereen zich exact aan de afgesproken Afhaaldag en -tijd houdt. Je hebt de Afhaaldag en -tijd zelf gekozen en die is bindend. Zet ‘m dus in de agenda! Kom op tijd, eerder komen heeft geen zin. En later komen zorgt alleen maar voor extra vertraging. Zie het als een afspraak met de tandarts: daar kun je ook niet zomaar een half uur eerder of later naar binnen lopen en dan verwachten dat je toch meteen geholpen wordt.
 
Mondkapje verplicht
Tijdens de Losse Verkoop- en Afhaaldagen is het dragen van een mondkapje of mondmasker verplicht voor iedereen die onze locatie betreedt. Vergeet dus niet om deze zelf mee te nemen. Ons personeel dat het vuurwerk aanraakt zal naast een mondkapje ook handschoenen dragen. In stijl jouw vuurwerk op komen halen? In de Voorverkoop kun je in onze Vuurwerk Store hele gave en stoere Vuurwerk Facemasks kopen!
 
Corona-klachten?
Heb je klachten die mogelijk wijzen op een Corona-besmetting? Hou je dan aan de Corona-maatregelen en breng een ander niet in gevaar. Blijf thuis, laat je testen en laat iemand anders jouw bestelling afhalen op het afgesproken moment.
 
Handen wassen en ontsmetten
Was voor het vertrek naar onze Huisman Vuurwerk Store je handen. Bij de ingang van ons pand bieden we de mogelijkheid om je handen nog even een keer extra te ontsmetten.
 
Toegangscontrole
Nieuw is dat je al bij de toegangsdeur door ons wordt ontvangen. Dit doen we om ervoor te zorgen dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in ons pand zullen zijn en iedereen zich aan de hierboven genoemde afspraken houdt. Bestellers mogen enkele minuten voor de afgesproken afhaaltijd naar binnen en voor de Losse Verkoop mogen enkele klanten tegelijkertijd binnen zijn. Onze Sportwinkel is tevens geopend en ook daar zullen klanten voor komen. We zullen er uiteraard op toezien dat we ons samen houden aan alle Corona-maatregelen.
 
Wachtrij
Door al deze maatregelen kunnen er wachtrijen ontstaan. Ook in die wachtrijen is het van belang om je aan de Corona-maatregelen zoals 1,5 meter afstand te houden. We vragen je begrip en respect voor elkaar te hebben en er samen met ons voor te zorgen dat alles prima verloopt, ook in de mogelijke wachtrij.
 
Aanpassen van deze maatregelen
We blijven afhankelijk van de regels die de Overheid bepaalt. Waar nodig worden bovenstaande maatregelen aangepast aan de actualiteit. Kijk voor het afhalen daarom nog even op deze pagina. 
 
Tot slot
Oud & Nieuw is een prachtig mooi feest en vuurwerk hoort daar natuurlijk bij. Iedereen komt altijd met veel plezier zijn of haar vuurwerk ophalen en we zien dan ook vooral heel veel blije gezichten. We rekenen ook in deze lastige tijden op ieders begrip bij de toepassing van alle extra maatregelen en als het af en toe allemaal wat langer duurt. We zullen zoals altijd vreselijk ons best doen om het allemaal in zo goed mogelijke banen te leiden en het iedereen naar de zin te maken.
 
Iedereen alvast bedankt voor de medewerking, blijf gezond en maak er een mooi feest van!!
 
Met vriendelijke groet, het Huisman Vuurwerk Team